Börja med små förändringar

När det är dags att börja göra en förändring och man känner att kilona smugit sig på, orken minskat och energin är lika med noll så kan det vara bra att börja med att göra små förändringar i sin kost och motion. Detta för att hitta ett sätt som kan få det att bli till en långsiktig förändring med ett hållbart resultat. 

Risken är att man kör igång för hårt med en diet som ska ge kroppen en quick fix och visst kan det fungera i vissa fall men risken är att det blir en jojobantning, kroppen hänger inte med och det handlar ju egentligen mer om att hitta en balans som man kan fortsätta leva efter och få en viktnedgång som håller.

Börja ta små steg i din vardag. Kör inte slut på dig genom att börja tokspringa eller träna så att det bara känns motigt och jobbigt. Genom att känna hur din kondition förbättras och öka lite eftersom så stärks även självförtroendet.

Genom att dessutom förändra din kost och byta ut de fetaste produkterna mot lite lättare, öka på mängden sallad och grönt, äta regelbundet, använda dig av tallriksmodellen och undvika att ta en portion till bara för att det är gott så kommer du vecka efter vecka att märka att kilona försvinner sakta och säkert samtidigt som du förändrar ditt beteendemönster och får ett hälsosammare liv.