En hälsosammare livsstil

Det finns många saker vi kan göra för en hälsosammare livsstil som också minskar risk för sjukdom. Att ändra sin livsstil mot något mer hälsosamt kan hjälpa dig mot ett lyckligare och längre liv. Här är några tips som kan hjälpa dig mot ett mer hälsosamt liv.

Frukt och grönt

Frukt och grönsaker innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler som hjälper ditt immunsystem att fungera väl. Att inkludera frukt och grönsaker i sin dagliga kost kan minska chansen att få hjärtsjukdomar och diabetes, men är även bra mot högt kolesterol. Bananer är ett bra exempel på en bra frukt eftersom den innehåller både A,B,C och E-vitaminer. Förutom det så innehåller den även bland annat mineralerna magnesium, fosfor och kalcium. Man kan med fördel skiva ner banan i till exempel frukostflingorna.

Drick mer vatten!

Vatten är mer än bara en törstsläckare, det är livsviktigt för alla. Många gånger så kan till exempel huvudvärk bero på vätskebrist. Har man ofta huvudvärk så kan det vara bra att tänka på att dricka tillräckligt med vatten under dagen. Vatten är även bra för våra slemhinnor som utan vatten kan bli torra och göra dig mer mottaglig för infektioner. Det är bra om man får i sig ungefär 1,5 till 2 liter vatten om dagen, detta kan förstås variera beroende på allt från aktivitet till hur gammal man är.

Motion

Det är sedan länge känt att vi behöver röra på oss för att hålla oss hälsosamma. Motion kan komma i olika former, försök att hitta något du trivs med så det enklare kan bli en vana. Det finns många alternativ för den som vill röra mer på sig: promenader, simning och löpning är några vanliga exempel. Ta det i din takt, all motion är nyttig! Man rekommenderas 30 minuter av motion minst tre gånger i veckan.