Ett hälsosamt leverne – nyckeln till graviditet

Att bestämma sig för att försöka bli gravid kan både vara ett enkelt och snabbt taget beslut mellan dig och din partner. Vad man däremot aldrig kan veta med säkerhet är hur lång eller svår processen att bli med barn kommer vara.

För vissa går det hela väldigt fort och man blir gravid snabbt efter att man slutat med preventivmedel medan andra får kämpa flera år för att få det efterlängtade plustecknet. Det är dessutom inte alls ovanligt att många par får söka hjälp för att bli med barn, det kan exempelvis innebära att man av en läkare får konstaterat att mannen eller kvinnan har någonting i kroppen som påverkar möjligheten att bli med barn och utifrån det hitta alternativ till att hjälpa det hela på traven.

Vad påverkar graviditet

Det finns dock många saker som påverkar en kvinnas möjlighet att bli gravid och även mannens fertila status. Att leva sunt och hälsosamt är rådet inom det mesta, även i detta fall där en kropp i välmående rent teoretiskt har betydligt större chans att befruktas än en kropp som sliter ont från ohälsa och dålig kost. Vikten är A och O när det kommer till kvinnans möjlighet att bli gravid, det rekommenderas att överviktiga kvinnor försöker nå en mer balanserad vikt samtidigt som det inte får gå till överdrift eftersom ett allt för stort viktras mycket väl kan påverka den så viktiga menstruationen.

Kosttillskott

Kosttillskott och vitaminer för att bli gravid är ett hälsosamt medel för att förbättra förutsättningar att få ett plus på stickan. Ett tips är att köpa hem ett hälsopaket med behövliga saker för att bli gravid, såsom nyttiga vitaminer för att bli gravid, kosttillskott, ägglossningstest och andra typer av menscykel-tester.

För att återkomma till vikten är det inte bara möjligheten att bli gravid som kan påverkas. Skulle man bli med barn som överviktig finns risken att det efter graviditeten blir oerhört svårt att komma igång eftersom att de flesta graviditeter medför ett eller flera kilon.