God mat för en god hälsa

Många är nog av åsikten att mat som är nyttig inte på samma gång kan vara god. Ingenting kunde vara mer fel, vilket vi tänkte visa prov på är nedan med några tips om nyttig mat som också är god.

Mycket grönsaker och frukt

Ett enkelt sätt att göra den mat man äter både god och nyttigt är att använda mycket grönsaker och gärna i många olika färger eftersom man som bekant inte bara äter med munnen utan också med ögat.

Ett bra tips kan vara att göra olika typer av grytor som innehåller mycket grönsaker och kanske även någon frukt. Bananer och ananas är exempel på frukter som tror det eller ej faktiskt går att ha i en hel del maträtter.

Annat gott

Ett annat bra tips kan vara att göra olika typer av anrättningar som också innehåller mycket frukt och grönsaker, som till exempel olika typer av smoothies eller frukdrinkar. Genom att mixa olika grönsaker och frukter tillsammans får man inte bara något som är väldigt gott att dricka utan man får också i sig rikligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter som är väldigt bra för kroppen.