Angående övervikt hos barn

Övervikt är väldigt ohälsosamt i det långa loppet. Och när övervikt drabbar till och med barn kommer det ha allvarliga konsekvenser för resten av livet om inget görs åt situationen. Många överviktiga barn visar inte några större problem och kan tekniskt sett fortfarande må bra. Men de löper fortfarande stor risk för besvär och vissa sjukdomar framöver.

Att tidigt uppmana barnen till mer fysiska aktiviteter är en väldigt bra början. Se exempelvis till att skaffa dem en cykel när de är gamla nog och byt ut den med jämna mellanrum så de alltid har en som passar deras längd. Du hitta enkelt försäljare av barncyklar i alla möjliga storlekar idag och de har ofta hjälpmedel som låter dig välja rätt storlek.

Men oavsett vilka sorters fysiska aktiviteter du söker uppmana kan det ofta hjälpa att föregå med gott exempel och faktiskt vara aktiv själv tillsammans med barnen. Detta kommer alltid väga tungt för hur mån barn är att spendera tid med vissa sorters aktiviteter.

Att sätta begränsningar för mindre hälsosamma aktiviteter, som tiden framför skärmar av olika slag är också rekommenderat. Ser man bara till att implementera sådana begränsningar tidigt i barnens liv är det ofta mycket enklare för dem att acceptera och följa reglerna.

Slutligen är det också väldigt viktigt att tänka på barnens matvanor. De ska äta varierat och näringsrikt i regelbundna måltider. Sockerintaget bör hållas till ett minimum både i form av godis, bakverk och söta drycker. Det inkluderar även sådant som juice då det innehållet mycket mer socker än många är medveten om.