Etablera träningsrutiner

Att börja träna är ett bra steg mot en bättre hälsa. Men det är väl känt att många som börjar inte lyckas upprätthålla träningsregimen de satt för sig själv i det långa loppet. Den stora utmaningen är att helt enkelt göra träningen till en rutin. Våra rutiner är något vi lyckats göra tydlig plats för i våra liv och vi kan ofta följa dem utan att ens tänka.

 

Välja tid

För att få en bra rutin är det bra om man kan träna en viss tid på dagen varje gång. Vare sig detta är på morgonen innan man åker till jobbet, under lunchen eller efter jobbet innan man äter middag. Har man svårt att hitta tid att till exempel åka till ett gym kan det vara smart att försöka träna hemma. På sajter som Gymkompaniet kan man hitta allt man behöver för att börja träna hemma.

Rolig träning

Kan man hitta något man tycker är roligt att träna kommer allt gå så mycket enklare. Är det inte roligt kommer det vara betydligt lättare att man kommer på en eller annan ursäkt för att inte träna. Regelbundenhet är det viktigaste för att skapa rutiner och hoppar man över träningen allt emellanåt kommer det inte att bli en rutin.

Träna med någon

Ett av de lättaste sätten att bli motiverad är att ha någon på plats för att motivera en. När man tränar tillsammans med någon kan man hjälpa till att stötta varandra men också hålla varandra ärliga och faktiskt träna även om man inte riktigt känner för det varje gång. Sajten iForm har flera bra förslag för träning med en partner.

Skriv ned framstegen

Träning innebär alltid gradvis förändring och förbättring, och vi människor är inte så väldigt bra på att bedöma dessa. Men tar man och skriver ned detaljerna kring det man tränar kan man alltid titta tillbaka och se hur mycket bättre man blivit med tiden. Det kan vara väldigt motiverande och hjälpa en att hålla fast vid träningen som en del av sitt liv.