Måltidsersättningar

Måltidsersättningar är nog något de flesta är bekant med, om bara till namnet. Det är många som har provat på dessa, ibland med syftet att gå ned i vikt, men även för att man kanske inte hade tid att äta något riktigt till lunch eller liknande. Här tittar vi lite närmare på måltidsersättningar och förklarar även för de helt ovetande om vad de är och hur de fungerar.

måltidsersättning_347302295

Det finns en rad olika måltidsersättningar på marknaden idag, men de har alla saker och ting gemensamma. De bygger till exempel alla på lågkalori-principen, som helt enkelt betyder att man trappar ned energiintaget till ett minimum i syftet av att enklare göra det möjligt att förbränna fler kalorier än man tar in. Dessa kommer vanligtvis i pulverform.

Några stora fördelar med måltidsersättningar är att de är väldigt snabba och enkla. Man behöver inte alls sitta och räkna kalorier för måltiden man förbereder. Det är också väldigt klart och tydligt hur dessa ska användas om man vill se resultat, vilket är “ingen riktig mat alls”.

Nackdelarna är så klart att man kommer behöva gå omkring och vara hungrig en stor del av tiden. Eftersom kroppen inte får i sig de kalorier den vant sig vid för att upprätthålla kroppen man har just nu kommer den att konstant göra en medveten om detta faktum. Kroppen kommer att försätta sig själv i vad man bara kan kalla för ett svälttillstånd och därmed dra ned på ämnesomsättningen i ett försök att spara energi istället för att slösa bort den. Det är detta tillstånd som gör det möjligt att gå ned i vikt snabbare än normalt.

Men det går samtidigt inte att förneka att genetik också spelar roll när det kommer till viktminskning i alla dess former och somliga behöver helt enkelt arbeta hårdare och längre för att nå samma resultat. Det är därför viktigt att man inte tar några genvägar. En bra kost bör därför kombineras med en viss mängd träning och liknande för att du ska få ut max av dina ansträngningar.

Det är därför viktigt att du hittar en träningsform som passar just dig. Du bör prova på lite olika träningsformer så att du får ett större urval när du ska hitta den som passar dig bäst. Det är viktigt att du inte tycker det är jobbigt redan innan du börjar träna. Om du hittar en bra träningsform kan du istället se fram emot träningspasset och på så sätt inleda med en positiv känsla.

Ytterligare ett sätt att göra detta på kan vara att hitta en träningskompis som kan sporra dig att träna mer. Förhoppningsvis kan du ha samma inverkan på din vän och därigenom hamnar ni i en positiv spiral som “ringar på vattnet”. Om du fortsätter att äta bra och träna mycket kommer du märka hur du gradvis mår bättre och blir allt starkare. Såväl fysiskt som psykiskt.