Tappa kilona efter graviditeten

Det är många kvinnor som går upp i vikt under graviditeten och sedan har problem att bli av med dem. Mycket av detta beror på att man inte tränar under själva graviditeten. Omkring 40 procent av alla som skriver in sig på mödravårdscentralen är överviktiga.

6674474-runner-woman-lacing-trainers-shoes

Har man av en anledning eller annan lagt på sig ett par kilon och vill bli av med dem kan man ta hjälp av några riktigt bra tips:

  • Nya kostvanor – börja först med att begränsa intaget av både socker och fett, byt därefter till magrare livsmedel, öka intaget av grova grönsaker och minska portionsmängden. Ät regelbundet, rekommendationen är mindre portioner var tredje timme och drick även ordentligt med vatten.
  • Förebygg suget – genom att förbereda nyttig mat och snacks blir man mindre benägen att ta fram något onyttigt då man blir sugen. Ha saker som färdigskalade morötter och skivad paprika redo i kylskåpet för dessa tillfällen.
  • Gör en plan – genom att planera och skriva ned sina styrkor och svagheter vad gäller kosten kan man tydliggöra för sig själv vad det är som fungerar bäst och vad man måste ändra på. Lägg sedan upp strategier för hur detta kan åstadkommas.
  • Motionerna när tillfället ges – man gör bara sig själv en björntjänst om man inte får motion, det är inte alltid som kroppen klara av detta, men när man känner att det går bör man se till att ta promenader. Det bästa är om man kan göra detta en gång varje dag.
  • Skaffa bekväma skor – många kvinnor upplever problem med fötterna både under och efter graviditeten, med ett par bra skor för promenader kan detta underlätta väldigt mycket. Genom att kolla på webbutiker kan man spara en hel del tid.
  • Var realistisk – när man sätter upp sina mål är det viktigt att hålla sig inom vad som är möjligt, då kan man relatera ens kostintag med viktminskningen och justera när det behövs.
  • Tänk på återhämtningstiden – i början kommer det vara svårt att förändra kosten, det är rekommenderat att man väntar tre månader innan man gör några stora förändringar.
  • Gå inte ned för fort – mellan 0,5 och 1 kilos viktnedgång i veckan är en bra hastighet, man bör inte överskrida denna medan man fortfarande ammar.