Träning och vikt

Träning är bra för kroppen på många olika sätt och vis. Men när det handlar om att gå ned i vikt är det mycket viktigare att lägga om kosten. Träning och god kosthållning tillsammans är absolut det bästa receptet, men det kan hända att vågen inte berättar hela sanningen när man börjar träna ordentligt.

Det är långt ifrån alla som börjar träna med avsikt att gå ned i vikt. En del ligger istället på andra sidan av spektrumet och kanske väger lite för lite när de börjar träna. Det är då inte omöjligt att man faktiskt går upp i vikt något. Detta är dock en av de fall där detta är fullständigt normalt och inget att oroa sig för. En annan sådan situation är graviditet.

Den enkla anledningen till varför man kan lägga på sig några extra kilon när man börjar träna och väger lite är att man håller på att bygga upp muskler. Muskler väger nämligen mer än fett och träning bygger i första hand muskler och i andra hand förbränner fett. Musklerna behöver inte bli märkbart större för att byggas upp och påverka vågen.

Av denna anledning bör man inte titta så mycket på vågen när man tränar. Det är bättre att titta på saker som midjemåttet.