Vikten att må bra

Alla önskan är nog att må bra och vissa behöver inte göra så mycket för att uppnå denna status medans andra kanske kämpar hela livet för att kunna känna av den glädjen att under en period må lite bättre. Alla är vi olika och vi har olika förutsättning här i livet, vissa får det bättre och andra får det inte lika bra.

Att röra på sig och äta rätt är bevisat bra för oss, men det är inte alltid så lätt. För en del så går det lätt medans andra får kämpa hårdare för att nå sina mål. Nästan ingenting kommer gratis utan vi behöver göra någon form av ansträngning för att nå vårt mål. Däremot så finns det hjälpmedel som gör att vi kan nå våra mål och självklart ska vi använda oss av dessa, det kan vara i form av hälsokost eller annat som ökar våra chanser att må bättre.

Träning och kost hör ihop, om vi inte rör på oss och äter så förbrukar vi lite energi att göra oss av jämfört med det vi stoppar i oss. Förr så arbetade vi mer med kroppen och kanske var mer i rörelse än idag. Det är många som har ett stillasittande arbete och kanske inte rör på sig i den utsträckning man skulle behöva. Det är ungefär som med ekonomin, inkomster och utgifter där inkomsten är födan och utgiften den tid vi lägger på träning.